Wat is de beste behandeling rugklachten voor jou?

Gepost op: 3 mei 2021

Delen  

Bijna iedereen krijgt er in zijn of haar leven weleens mee te maken, rugklachten. Een zere of stijve rug kan jouw productiviteit en gemoedstoestand flink beïnvloeden. Het is belangrijk om jouw rugklachten snel te verlichten, om erger te voorkomen. Er bestaan veel verschillende soorten behandelingen tegen rugklachten. Wil je weten wat jouw opties zijn? Lees dan gauw verder om de juiste behandeling rugklachten voor jou te vinden.

Naar de fysiotherapeut

De meeste rugklachten worden behandeld door een fysiotherapeut. Wanneer je naar de huisarts gaat met rugklachten, zal deze je altijd als eerst doorsturen naar een fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal door middel van druk- en massagetechnieken de rug losser proberen te maken en de aard van klachten proberen te vinden. Door middel van extra oefeningen kun je de rug losser maken en kunnen de klachten worden verlicht. Er zullen meerdere afspraken bij de fysiotherapeut nodig zijn om je geheel klachtvrij te krijgen.

Bewegingen oefenen bij de oefentherapeut

Aangezien veel rugklachten voortkomen uit verkeerde houdingen, kan een oefentherapeut ook een goede oplossing zijn voor jouw rugklachten. Een oefentherapeut zoekt gericht naar hoe de klachten zijn ontstaan. Er wordt gekeken naar jouw houdingen en verkeerde houdingen worden aangepast. Je kunt bijvoorbeeld opnieuw leren zitten en een betere zithouding aanleren. Op deze manier verlicht je niet alleen de klachten, maar kun je ook voorkomen dat ze opnieuw optreden. Je kunt een bezoek aan de oefentherapeut ook goed combineren met sessies bij de fysiotherapeut. Zo pak je zowel oorzaak, als klacht aan.

Een chiropractor bij ernstige rugklachten

Waar een sessie bij de chiropractor niet direct wordt aangeschreven bij milde rugklachten, kan een chiropractor wel de nodige verlichting bieden bij ernstige klachten. Wanneer de hulp van een fysiotherapeut of masseur niet helpen, kan het zwaardere geschut worden ingezet. Een chiropractor kan sterke druktechnieken op het lichaam uitvoeren en stramme of strakke spieren en gewrichten loskrijgen. Deze sessies zijn vrij intensief en kunnen ook extra pijnklachten geven na de sessies. Deze krachtige technieken kunnen zelfs de meeste stroeve lichamen weer helemaal soepel krijgen. Toch is de chiropractor wellicht niet de eerste optie om te proberen bij rugklachten.

Het is belangrijk om jouw rugklachten serieus te nemen. Voorkom dat je leeft op paracetamol om de klachten te minimaliseren. Er zijn genoeg effectieve behandelingen tegen pijnklachten in de rug. Vind de juiste behandeling voor jouw klachten. De meeste klachten bij de rug kunnen door een fysiotherapeut aangepakt worden. Wil je ook de oorzaak aanpakken? Ga dan langs bij een oefentherapeut. Heb je het gevoel dat niets helpt? Schakel dan de expertise van een chiropractor in om jouw rugklachten te verlichten.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van First Fysio.